Leidse Raad van Kinderen denkt na over armoede

Leidse Raad van Kinderen denkt na over armoede
Gemeente Leiden | 13 november 2017

Op 13 november was de eerste bijeenkomst na de zomervakantie met de Leidse Raad van Kinderen in het Kinderrechtenhuis in Leiden. De bijeenkomst werd geopend door Zeynep Uslu van JES Rijnland en Matthijs van Kampen van de Missing Chapter Foundation. Allereerst vertelde Matthijs kort over MCF en de gemeente-pilot. Vervolgens lichtte Zeynep het programma van vandaag toe. 

Onderzoek doen

In de eerste stap brainstormden de kinderen over armoede en daarna werkte elk groepje zijn belangrijkste onderwerp verder uit. Opvallend is dat sommige kinderen eerder denken aan armoede in het buitenland dan in hun eigen omgeving, maar als er aan de eigen omgeving wordt gedacht worden de volgende onderwerpen genoemd: basisbehoeften, kwaliteit van voeding en hoe mensen met minder geld eraan komen, psychologische gevolgen en secundaire levensbehoeften.

Als laatste vulden de kinderen een enquête in, zodat de impact van de Raad van Kinderen in Leiden kan worden gemeten door de universiteit van Maastricht.

Resultaat 

De Raad van Kinderen in Leiden heeft de eerste stap gezet op het thema armoede en tijdens de volgende bijeenkomst op 11 december gaan ze samen met een aantal Gemeenteraadsleden het vraagstuk bepalen waar de Leidse Raad van Kinderen de komende tijd mee aan de slag gaat.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in de resultaten? Bekijk de pagina's van de pilotgemeenten. Ook kunt u hier nieuwsberichten lezen. Wanneer u wilt horen wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen, kunt u altijd bellen naar 070-345 51 06 of een mail sturen naar gemeenten@missingchapter.org.

#
#
Missing Chapter
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid