Kinderraad Nijmegen behandelt armoedeproblematiek

Gemeente Nijmegen | 15 november 2019

De Kinderraad van Nijmegen vergadert op vrijdag 15 november in de raadszaal van het stadhuis in Nijmegen over de armoedeproblemen. De gemeente heeft de kinderen speciaal gevraagd om hierover mee te denken.

Het gaat bijvoorbeeld om de vraag wat de kinderen zelf merken van armoede. Ook denkt de Kinderraad na over wat kinderen die in armoede leven nodig hebben, om dezelfde kansen te krijgen als hun leeftijdgenoten. Wat vinden ze van de regelingen van de gemeente en de stichting Leergeld? Wat kan beter en wat kan anders?

Leerlingen uit groep 7 van basisscholen De Wieken en Prins Maurits hebben zich beziggehouden met dit soort vragen. Ze verdiepen zich in het onderwerp, ze gaan op werkbezoek en werken hun ideeën uit in presentaties. Speciaal voor dit thema werkt de Nijmeegse Kinderraad samen met de Missing Chapter Foundation uit Den Haag.

Bekijk hier de artikelen:
https://rn7.nl/nieuws/kinderraad-nijmegen-behandelt-armoedeproblematiek
https://www.brugnijmegen.nl/nieuws/algemeen/869334/kinderraad-nijmegen-vergadert-over-armoede-

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid