Nijmeegse Kinderraad presenteert hun adviezen

Nijmeegse Kinderraad presenteert hun adviezen
Gemeente Nijmegen | 16 november 2019

Leerlingen uit groep 7 van basisscholen De Wieken en Prins Maurits dachten de afgelopen tijd na over het thema ‘armoede’. Wat merken zij hier zelf van? Wat hebben kinderen die in armoede leven nodig, om dezelfde kansen te krijgen als anderen kinderen? Welke regelingen passen hierbij?

Vandaag presenteerden de kinderen, als Nijmeegse Kinderraad, hun adviezen in de raadzaal. “Armoede is geen kinderspel”, vonden ze. En: “Je kunt er niet altijd iets aan doen dat je arm wordt.” Wethouder Renske Helmer bedankte de kinderen voor hun adviezen en vertelde dat de gemeente goed gaat nadenken over wat ze ermee gaat doen.
De Kinderraad Nijmegen bestaat 5 jaar. De afgelopen jaren hebben veel kinderen uit Nijmegen al in de raadszaal vergaderd over plannen die zij belangrijk vinden of over actuele vragen van de gemeente.

Bekijk hier de facebook pagina: https://www.facebook.com/gemeentenijmegen/posts/leerlingen-uit-groep-7-van-basisscholen-de-wieken-en-prins-maurits-dachten-de-af/2813690582009526/

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid