Stap 2: Dialoog #1 | Aftrap in de gemeente Breda

Algemeen | 27 januari 2017

Breda is een kindvriendelijke stad. Dat betekent ook dat de gemeente de jongste inwoners willen betrekken bij onderwerpen die in de stad spelen. Tijdens de verkiezingsbijeenkomst van de kindercultuurburgemeester in de Cultuurnacht 2017 is de samenwerking tussen de gemeente Breda en Missing Chapter Foundation gelanceerd.

Onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos is er met kinderen van zes basisscholen een mini-dialoog gevoerd over het belang van het bereikbaar zijn van cultuur voor alle kinderen in Breda. Dit is het begin van een periode waarin de kinderen onderzoek doen naar de vraag hoe de gemeente ervoor zorgen dat de gezinnen van alle kinderen meedoen in de maatschappij en niet meer in armoede leven?

Groep 7

Sinds 2016 werkt de gemeente Breda samen met de Missing Chapter Foundation. Vanaf februari wordt er al gewerkt aan het thema armoede door groep 7 van de John F. Kennedyschool in Breda Noord."

'We hebben voor een klas gekozen omdat we echt de diepte in willen gaan. Daarom is een vaste groep het handigst. Maar de kinderen op deze school zijn van allemaal verschillende afkomst, dus daarmee is de samenstelling toch divers.' > Miriam Haagh, wethouder Onderwijs

Nieuwe ideeën

De gemeente wil advies van de kinderen over de armoedeproblematiek. De kinderen doorlopen zes stappen en brengen daarna hun advies uit.

'Wij staan op afstand, om de kinderen niet te beïnvloeden. Wij zijn als gemeente al lang met armoedebestrijding bezig en zijn juist benieuwd naar nieuwe ideeën. We begeleiden de kinderen wel, maar we willen niet bijsturen. Denk alleen al aan een opmerking die ik van een kind hoorde over budget wat zij als gezin krijgen: Het geld gaat meteen naar de schulden van papa en mama. Zo zie je iets door andere ogen.' > nogmaals wethouder Haagh

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid