Stap 2: Dialoog #1 | De Deventer Raad van Kinderen trapt af!

Gemeente Deventer | 11 november 2017

De Deventer Raad van Kinderen is gestart! Op 11 november 2017 vond de teambuilding plaats in het Theaterschip 'Huis voor de Amateurkunst' in het Havenkwartier in Deventer. Hierbij was ook burgemeester Heidema van de Gemeente Deventer aanwezig die met veel enthousiasme alle kinderen en ouders toespreekt en in een portretframe op de foto gaat met alle kinderen.

In het eerste half uur werd iedereen voorgesteld en mochtend de ouders vragen stellen, maar daarna was het de beurt aan de kinderen om kennis met elkaar te maken. Theatermaker Jowin Heemskerk hielp de kinderen hierbij door ze op een speelse wijze kennis te laten maken met de presentatievaardigheden die belangrijk zijn om de Gemeenteraadsleden van Deventer te overtuigen van hun plannen over het bestrijden van armoede. 

'Dus niet met je handen in je zakken, duidelijk praten en enthousiast zijn' > theatermaker Jowin

Vervolgens werd de Deventer Raad van Kinderen gesmeed door onder andere gekke samenwerkings-, vertrouwens- en concentratieoefeningen te doen, zoals rondjes lopen, zogenaamd in een lift staan en elkaar in de lucht tillen. Resultaat: de Deventer Raad van Kinderen is geboren! De kinderen bedachten direct allerlei bedrijven en organisaties die met armoede en de oplossing ervan te maken hebben. Ook dachten ze na over de volgende bijeenkomst en besloten ze om dan dieper op het onderwerp armoede in te gaan.

Mooi om te melden: alle bijeenkomsten worden vastgelegd door de Rocketboys Deventer, waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen om door te kunnen stromen naar een betaalde baan in de media en grafische sector.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid