Stap 2: Dialoog #1 | Prinses en staatssecretaris trappen Raad van Kinderen af in Leiden

Algemeen | 11 april 2017

“Geven jullie eigenlijk ook geld aan anti-pestclubs?” “Als vriendjes aan de deur staan om te vragen of je mee gaat naar de bioscoop, gaat een kind dat daar geen geld voor heeft smoezen verzinnen.” Prinses Laurentien, staatssecretaris Jetta Klijnsma en wethouders Marleen Damen en Roos van Gelderen luisteren gisteren vol aandacht naar kinderen die uitleggen wat armoede eigenlijk echt betekent.

In het Leidse kinderrechtenhuis gingen ze in dialoog. Niet in debat, zoals de prinses zo mooi uitlegde. “Want in een debat kom je niet met oplossingen, in een dialoog wel.” Het was de aftrap van een project met Raden van Kinderen. In eerste instantie in Leiden, Den Haag, Deventer, Groningen en Breda. Op termijn kunnen alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken.

Dit is pas het begin

Dit was de eerste dialoog in de gemeente Leiden. De komende maanden gaat de Raad van Kinderen verder onderzoek doen naar armoede onder hun leeftijdsgenootjes. In het voorjaar van 2018 gaan de kinderen weer met de gemeente in gesprek.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid