Stap 2: Dialoog #1 | Raad van Kinderen Den Haag geïnstalleerd

Gemeente Den Haag | 20 november 2017

Op 19 november vindt de 15e editie plaats van het Ooievaarsfestival. Op deze dag kunnen bezoekers met een Ooievaarspas informatie krijgen over de ooievaarspasvoorzieningen en kortingen en worden er allerlei activiteiten en optredens georganiseerd.

Wethouder Den Haag

Hierbij is ook de Raad van Kinderen met de begeleiding van Stichting Leergeld en het HCO aanwezig om onderzoek te doen onder de volwassenen en kinderen van het Ooievaarsfestival en om geïnstalleerd te worden door wethouder Rabin Baldewsingh als de officiële Raad van Kinderen van Den Haag.

De Raad van Kinderen weet meer over de doelgroep en hoe ze Den Haag kunnen vertegenwoordigen op het gebied van armoede. Over de samenstelling en de taak van de Raad van Kinderen zijn de kinderen en volwassenen het in ieder geval eens: er moeten zowel kinderen uit de doelgroep in zitten als kinderen die niet tot de doelgroep behoren. 

Ook de taak van de Raad van Kinderen is duidelijk: De kinderen tijdens de teambuildingsweek over waarom ze de gemeente willen adviseren:

'Wij willen de gemeente adviseren omdat de gemeente belangrijk is en bijna alles besluit, en zodat ze luisteren naar kinderen.' > Raad van Kinderen

En daar zijn de volwassenen het helemaal mee eens! 

'De Raad van Kinderen kan dit onderwerp agenderen bij de gemeente. Bijvoorbeeld zo: Zeg.. luister wij zijn kinderen, wij zijn van de Raad van Kinderen en wij hebben wat te zeggen..! Wij komen zitten in jullie vergadering en uitleggen dat wij iets willen bijdragen zodat alle arme kinderen een goed leven hebben.' > volwassene op het Ooievaarsfestival

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid