Stap 2: Dialoog #1 | Sessie Leidschendam-Voorburg

Stap 2: Dialoog #1 | Sessie Leidschendam-Voorburg
Gemeente Leidschendam-Voorburg | 19 september 2019

Op 19 september 2019 presenteerde wethouder Nadine Stemerdink, Marieke Modderman (Beleidsmedewerker Werk & Inkomen) en Hanni van Waasdijk (Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein) de hulpvraag aan groep 6,7 en 8 van Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust. Waar Nadine Stemerdink vooral inging op wat zij als wethouder doet en waarom zij dit onderwerp zo belangrijk vindt, legde Marieke Modderman de armoederegelingen in de gemeente verder uit. Hierna vond de eerste interactie plaats tussen de kinderen en volwassenen in een minidialoog.

Een uniek kenmerk van deze samenwerking is de betrokkenheid van Adviesraad Sociaal Domein Voorburg (voorheen Participatieraad). De adviesraad adviseert het College van B&W en de Gemeenteraad over het beleid m.b.t. werk, inkomen en Wmo. De Adviesraad heeft de taak om vanuit verschillende invalshoeken tot breed gedragen voorstellen en adviezen te komen ter bevordering van een integraal en evenwichtig gemeentelijk beleid op de beleidsterreinen die onder de Wmo en de sociale wetten vallen. Zij kunnen gevraagd en ongevraagd adviseren over het gemeentebeleid en denken actief mee bij de totstandkoming hiervan.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid