Stap 2: Teambuilding | Kick-off: teambuildingsweek Den Haag

Gemeente Den Haag | 23 oktober 2017

De Raad van Kinderen in Den Haag begon met een heuse teambuildingsweek. Deze begon op 16 oktober en was op verschillende locaties: het HCO, het Haags Kinderatelier, het Zeeheldentheater en in een kas in het Westland. Deze hele week werd begeleid door Stichting Leergeld en onderzoekster naar participatie aan de VU Amsterdam Asia Sarti.

Tijdens deze week leerden de kinderen interviewen en doen ze participatieve onderzoeksactiviteiten (focusgroepdiscussies en interviews) onder leiding van Asia. Daarnaast gingen ze naar een theatervoorstelling bij het Zeeheldentheater ‘samen spelen, samen delen’ en gingen ze survivallen. Ook hebben de kinderen een vlogworkshop gekregen van Kevin (Starsound) om de hele week op beeld vast te leggen.

De interviewvaardigheden gebruiken de kinderen tijdens het Ooievaarsfestival waar ze bezoekers van het festival gaan interviewen over wat de Raad van Kinderen voor hen kan betekenen en wat armoede voor hen betekent.

'Ik vind het best wel een groot probleem dat veel mensen in armoede leven, want er zijn best veel kinderen en volwassenen die daarmee te maken hebben, bijvoorbeeld omdat ze schulden hebben of ze zijn hun baan kwijtgeraakt' > Michelle, Raad van Kinderen

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid