Stap 3: Bedrijfsbezoek | Patat eten met het gemeentebestuur

Gemeente Deventer | 7 februari 2018

'De Raad van Kinderen, dat zijn wij!' > Raad van Kinderen

Dat is de boodschap van de Raad van Kinderen van Deventer op 7 februari. Geen speld tussen te krijgen. De Raad is op bezoek in het stadhuis van Deventer, om zich voor te stellen aan het college van B&W en de Raadsleden.

Patat eten en voorstellen 

Tijdens een gezamenlijk diner - friet en kroketten - stelt het College van B&W zich voor aan de kinderen. De Raad van Kinderen stelt veel vragen, variërend van: ‘Mogen de burgemeester en wethouders een snor dragen?’ tot ‘Vindt u uw werk moeilijk’? Na het diner wordt de bijeenkomst verplaats naar de raadszaal, waar ook de raadsleden aanwezig zijn. 

Officieel tintje

De Raad van Kinderen zorgt er met een ingestudeerde presentatie én een video voor dat het bestuur van Deventer niet meer om ze heen kan. De uitkomsten van hun armoedeonderzoek, die houden ze nog even stil. De avond wordt afgesloten met een officieel tintje. Alle kinderen krijgen een kinderlintje, de Rocketboys maken een foto van de nieuwe raad en er wordt geproost op een geslaagde bijeenkomst.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid