Stap 3: Presentatietraining | Oefenen, oefenen, oefenen..

Stap 3: Presentatietraining | Oefenen, oefenen, oefenen..
Gemeente Deventer | 16 februari 2018

Op 16 februari kwam de Raad van Kinderen van Deventer opnieuw bijeen op het gemeentehuis om de officiële presentatie door te nemen en voor te dragen aan een aantal managers van de gemeente Deventer.

Presentaties

De kinderen betreden de raadszaal, waar ze zich voorstellen aan de gemeenteraadsleden. Eerst wordt de tekst een keer goed doorgenomen, zodat iedereen weet wanneer hij of zij aan de beurt is. Vervolgens geeft begeleider Jowin aan bij welke stukken de kinderen gebaren kunnen maken of op moeten staan.

Na een paar keer oefenen is het tijd om de presentatie te laten zien aan de managers van de gemeente. Die stellen na afloop kritische vragen aan de kinderen, die op elke vraag wel een antwoord hebben. Ze zijn niet voor niets zo intensief met het onderwerp armoede bezig geweest! De managers zijn zichtbaar onder de indruk.

Resultaat 

De kinderen zijn bijna klaar voor de dialoogsessie op 21 februari. Met Jowin bespreken ze de laatste voorbereidingen: wat moet je allemaal meenemen, hoe laat word je verwacht en wat is de dresscode? Volgende week wordt er nog heel kort geoefend en daarna is het zover: de dialoogsessie met de gemeente, onder leiding van Prinses Laurentien.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid