Stap 3: Werksessie | De Raad van Kinderen Leiden doet onderzoek

Stap 3: Werksessie | De Raad van Kinderen Leiden doet onderzoek
Gemeente Leiden | 12 februari 2018

Onderzoek doen: de volgende stap in het stappenplan van de Raad van Kinderen van Leiden. Op 12 februari gingen de kinderen aan de slag in 'Het Gebouw' in Leiden, onder leiding van JES Rijnland en King for a Day. Ook de PABO-studenten waren erbij.

Terugblik op de vorige bijeenkomst

Allereerst wordt de vorige bijeenkomst met de raadsleden kort met de kinderen besproken. Wat vonden ze ervan?

'Leuk!' > Lid 1

'Er werd op school gezegd dat het in de stadskrant stond.' > Lid 2

'Je kon zeggen wat je wilde. Zo kon je er ook een beetje voor zorgen dat er wat met je adviezen gedaan wordt!' > Lid 3

Vandaag

De kinderen krijgen vervolgens twee korte presentaties van hun groepsgenoten die bij de onderzoeksgroep zitten. Ze vertellen wat voor soort onderzoek zij eerder hebben gedaan, hoe lang ze hiermee bezig zijn geweest en wat voor soort onderzoeken er allemaal zijn. Na elke presentatie kan de rest van de Raad van Kinderen vragen stellen. Er wordt enthousiast gebruik van gemaakt.

Onderzoeksmethoden

Vervolgens gaan de kinderen met elkaar eten, om erna weer snel in groepjes met een vaste begeleider van de PABO aan de slag te gaan. Om een geschikte onderzoeksmethode te kiezen, schrijven de kinderen van elke methode de voor- en nadelen op. Erna kijken ze welke onderzoeksmethode het beste bij de deelvraag van het groepje past en bedenken ze waar ze het onderzoek uit gaan voeren.

De kinderen hebben een eerste stap gezet in het onderzoek. De komende weken voeren zij hun onderzoek uit, om vervolgens tijdens de bijeenkomst op 12 maart de resultaten te verzamelen.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid