Stap 3: Werksessie | Leidse Raad van Kinderen denkt na over armoede

Stap 3: Werksessie | Leidse Raad van Kinderen denkt na over armoede
Gemeente Leiden | 13 november 2017

Op 13 november was de eerste bijeenkomst na de zomervakantie met de Leidse Raad van Kinderen in het Kinderrechtenhuis in Leiden. De bijeenkomst werd geopend door Zeynep Uslu van JES Rijnland en Matthijs van Kampen van de Missing Chapter Foundation. Allereerst vertelde Matthijs kort over MCF en de gemeente-pilot. Vervolgens lichtte Zeynep het programma van vandaag toe. 

Onderzoek doen

In de eerste stap brainstormden de kinderen over armoede en daarna werkte elk groepje zijn belangrijkste onderwerp verder uit. Opvallend is dat sommige kinderen eerder denken aan armoede in het buitenland dan in hun eigen omgeving, maar als er aan de eigen omgeving wordt gedacht worden de volgende onderwerpen genoemd: basisbehoeften, kwaliteit van voeding en hoe mensen met minder geld eraan komen, psychologische gevolgen en secundaire levensbehoeften.

Als laatste vulden de kinderen een enquête in, zodat de impact van de Raad van Kinderen in Leiden kan worden gemeten door de universiteit van Maastricht.

Resultaat 

De Raad van Kinderen in Leiden heeft de eerste stap gezet op het thema armoede en tijdens de volgende bijeenkomst op 11 december gaan ze samen met een aantal Gemeenteraadsleden het vraagstuk bepalen waar de Leidse Raad van Kinderen de komende tijd mee aan de slag gaat.

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid