Stap 4: Dialoogsessie | Dialoogsessie in Den Haag

Gemeente Den Haag | 9 maart 2018

Op vrijdag 9 maart presenteerden de kinderen hun adviezen aan de wethouder en dienstdirecteuren van de gemeente Den Haag. 

De concrete uitkomsten van de dialoog tussen de kinderen en de gemeente

  1. De kinderen leggen veel nadruk op gelijkheid: het feit dat alle kinderen dezelfde kansen moeten krijgen. Maar hoe zorg je daarvoor? Want veel mensen die in armoede leven, schamen zich. En krijgen (dus) niet de goede informatie, waardoor ze ook niet alle hulp krijgen die ze nodig hebben.
  2. Je vertelt pas over je problemen als je iemand tegenover je hebt die je kunt vertrouwen. Veel mensen vertrouwen instanties van wie ze bijvoorbeeld een brief krijgen niet zomaar. Wat moeten we doen om te zorgen dat dat vertrouwen er wél is en dat dus iedereen die hulp nodig heeft ergens durft aan te kloppen? Wanneer is iemand betrouwbaar?
  3. Het is voor de kinderen heel duidelijk: alle kinderen moeten dezelfde kansen krijgen voor hun toekomst. Maar dat lukt niet altijd. Sommige kinderen krijgen thuis niet de hulp die ze nodig hebben, omdat hun ouders ook in armoede opgroeiden en dus zelf niet alle kansen hadden om zich te ontwikkelen. En soms kost extra hulp geld. Wat is er nodig om iedereen toch gelijke kansen en dus vertrouwen in de toekomst te geven?
  4. Soms zijn er ook – heel praktisch – spullen en dus acties nodig voor kinderen die die zelf niet kunnen betalen. Hoe zorg je dat kinderen die in armoede leven ook voor wat spullen betreft niet met 0-1 achterstaan?

Bekijk ook de film om concrete oplossingen te zien!

Meer informatie

Bekijk de pagina's van de deelnemende gemeenten en de nieuwsberichten. Bent u geïnteresseerd in wat een Raad van Kinderen voor uw gemeente kan betekenen? Mail ons via gemeenten@missingchapter.org.

Meer informatie
Meer informatie
Raad van Kinderen
Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid